România dezastrelor. Un mort și cinci răniți, în explozia unei brutării din Brașov

Mai mulți pereți ai fabricii din Brașov au fost spulberați de puternica explozie (captură Digisport)
Mai mulți pereți ai fabricii din Brașov au fost spulberați de puternica explozie (captură Digisport)

O explozie violentă s-a produs aseară la o fabrică din Brașov. Un om a murit și alți cinci au fost răniți. Deflagrația a fost filmată de camerele video care transmiteau un meci de fotbal din liga a doua.

Fabrica de pâine Vel Pitar din Brașov a sărit în aer, iar astăzi, unul dintre răniți a murit pe masa de operație. Celelalte cinci victime sunt în continuare în spital.

Potrivit Digi 24, suflul exploziei s-a simțit de la un kilometru depărtare. În zona de morărit a clădirii se aflau zece angajați și un client.

Cinci persoane au fost transportate imediat la spital, în timp ce a șasea a căzut în gol 15 metri și a fost nevoie de mai mult timp pentru a o elibera. Bărbatul în vârstă de 31 de ani care a fost scos de sub dărâmături a decedat azi la spital.

Fabrica de pâine din Brașov a fost deschisă în anul 2005 și are peste 300 de angajați.

„Se pare că explozia s-a produs din cauza pulberilor emanate de la făina care era în proces de producţie, corelate cu ventilaţia care nu a fost dimensionată la capacităţile specifice calităţii de făină prelucrată”, a spus primarul Brașovului, George Scripcaru.

Explozia a fost filmată de camerele TV în timpul meciului dintre FC Brașov și CSM Râmnicu Vâlcea.

Este prima explozie majoră petrecută în România după incendiul din clubul bucureștean Colectiv, în care și-au pierdut viața 32 de persoane.

Recomandările editorilor GreatNews: