Prima ieșire publică a lui Adrian Despot: „Am nevoie de prieteni, familie, de oameni care suferă cu mine!”

În urmă cu două luni, solistul trupei Vița de Vie, Adrian Despot, a fost invitat de studenții Universității „Lucian Blaga” din Sibiu să vorbească despre succes și viață.

„Mi-e foarte greu, însă am venit să vorbesc cu voi, pentru că sunt un om de cuvânt”, a spus Adrian Despot în fața studenților sibieni.

Solistul formației Vița de Vie, care a reușit să scape cu viață din clubul Colectiv, a vorbit și despre tragedia în urma căreia și-au pierdut viața 32 de oameni, iar alții 90 sunt internați în stare gravă la spital.

„Am uitat să-i mulțumesc soției mele pentru că este aici, cu mine. Înseamnă foarte mult pentru mine. Asta vă spuneam, că am nevoie în momentul de față de prieteni, de familie și am nevoie de… am nevoie de oameni care empatizează cu mine, de oameni care suferă împreună cu mine și de oameni care vor să schimbe lucrurile.

Trebuie să mai spun că vizavi de lipsa mea de declarații în spațiul public, pentru evenimentul de la Colectiv, se datorează nu știu unui fapt simplu, dacă vreți. Mi-am făcut datoria civică, am fost la Poliție, am fost audiat și am depus mărturia mea. Și, din punctul meu de vedere, tot ce ține de spațiul public și de declarațiile mele pentru acel eveniment s-a încheiat acolo.

Există, bineînțeles, întrebarea OK, partea civică ți-ai făcut-o? Dar partea morală? Partea morală… Asta-i o întrebare care vine din presă. Partea morală, față de oameni nu trebuie să ți-o faci? Ei vor să afle ce-a fost acolo.

Și… asta mă face să zâmbesc puțin amar, pentru că mi se pare foarte neportivit ca presa, mass-media să folosească cuvântul «morală». Am impresia că este un termen care a dispărut de ceva vreme din acest domeniu”, a declarat Adrian Despot, potrivit turnulsfatului.ro.

Artistul a spus că i s-a recomandat să facă terapie psihologică, însă e de părere că cea mai bună terapie este să stea alături de copiii săi.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.