Povestea celei mai profitabile sere de flori din România

vasile pălășanu
Vasile Pălăşanu în sera de flori. Foto: Captură Digi24

Doi gălăţeni au demonstrat că şi în România pot fi construite afaceri de succes. În anii ’90 au plecat în Italia, în căutarea unei vieţi mai bune, însă ulterior s-au întors acasă. Acum, ei sunt patronii celei mai profitabile sere de flori din ţară, relatează digi24.ro.

Florentina şi Vasile Pălăşanu au muncit 10 ani în Italia. Cu experienţa şi cu banii adunaţi acolo s-au întors acasă şi, în 2003, au început o afacere cu flori. Au investit până acum peste 100.000 de euro într-o seră modernă, întinsă pe două hectare, în comuna Vânători.

„Serele au fost făcute chiar de mâna mea, și executate, și proiectate, doar că sunt aduse de afară, noi doar le-am asamblat aici”, a povestit Vasile Pălăşanu.

În seră, totul este automatizat, de la programul care controlează umiditatea solului până la cel care deschide şi închide acoperişul, în funcţie de starea vremii. În seră lucrează acum 20 de angajaţi.

„În zece ani de zile se acumulează experiență. Am învățat tot ceea ce ține de flori, de plante”, a explicat Florentina Pălășanu.

Preţurile pornesc de la 2,5 lei pentru un ghiveci cu panseluţe sau petunii şi ajung şi la 40 de lei pentru o begonie. Cel mai ieftin arbust este tuia, care costă 50 de lei. Cei mai scumpi sunt palmierii, care ajung la 1.500 de lei.

Cifra de afaceri a firmei soţilor Pălăşanu este de aproape un milion de lei anual.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Opt echipe de inventatori români, premiate la Salonul Internațional de la Geneva
Salvatorul de la metrou. Tânărul care a sărit pe șine și l-a scos pe bătrânul prăbușit
Alexandra Dulgheru, victorie de senzaţie cu Eugenie Bouchard!

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.