O româncă a fost declarată cea mai bună polițistă din lume

FOTO: Poliția Română
FOTO: Poliția Română

Comisarul-șef Raluca Domuța este prima polițistă din România căreia i s-a acordat titlul „International Female Police Peacekeeper 2015”, pentru rolul pe care l-a avut în timpul misiunii de căutare și salvare din Haiti, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române.

Titlul i-a fost acordat pe 23 august, în cadrul unei ceremonii organizate de International Association of Women Police – IAWP, la Cardiff.

Raluca Domuța a absolvit Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” în anul 1999, este specialist în știinte penale, psihologie judiciară și apărarea drepturilor omului. În prezent, este șef poliție regiune în cadrul Haiti – MINUSTAH și oferă sprijin de specialitate în domeniul combaterii criminalității organizate și a actelor de violență sexuală.

„Experiențele trăite în misiune internațională într-un mediu de securitate extrem de volatil m-au făcut să înțeleg de ce bunica mea, care a trăit experiența primului război mondial, când eram copil, în fiecare seară, la sfârșitul rugăciunii, spunea Doamne ajută-ne să ne trezim în pace!”, declară Raluca Domuța.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 

Recomandările editorilor GreatNews:

Reduceri eMAG la electrocasnice mari. TOP oferte la frigidere, mașini de spălat, aragaze
Reduceri eMAG la tablete. Cele mai bune oferte de azi
Cele mai bune oferte la laptopuri cu preț mediu de la eMag

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.