Filmele românești au câștigat premii la Festivalul de Film de la Chicago

Sieranevada a câștigat două premii la Chicago
Sieranevada a câștigat două premii la Chicago

Filmele românești ”Sieranevada” și ”Bacalaureat” au câștigat premii importante la cea de-a 52-a ediție a Festivalului Internațional de la Chicago.

Sieranevada, cel mai recent film al regizorului Cristi Puiu, a câștigat premiul Gold Hugo pentru cel mai bun film și Sivler Hugo pentru cel mai bun regizor în competiția internațională.

”Relatarea evenimentelor care par să fie reale, nu fictive, la fiecare nivel este făcută parcă fără niciun pic de efort. Acest film este o realizare cinematografică incredibilă, aducând publicul în mijlocul unei adunări de familie și exprimând spiritul vremurilor actuale”, a precizat juriul festivalului de film american.

În aceeași competiție, pelicula ”Bacalaureat”, regizată de Cristian Mungiu, a câștigat atât premiul pentru cel mai bun scenariu, cât și distincția Silver Hugo pentru cel mai bun actor: Adrian Titieni.

”Pentru o poveste care îmbină atât suspansul, cât și o felie de viață, care menține publicul aproape de personajul principal, premiul din acest an merge către Cristian Mungiu pentru magistralul său film Bacalaureat”, și-a motivat decizia juriul.

”Bacalaureat” i-a adus lui Mungiu premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de Film de la Cannes, câștigând și Premiul Criticilor la Hamburg.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews

Filmul care îți arată viața secretă din Munții Carpați

https://greatnews.ro/25-de-filme-din-ultimii-15-ani-pe-care-toata-lumea-trebuie-sa-le-vada/