Filmul care îți arată viața secretă din Munții Carpați

FOTO: Captură Youtube
FOTO: Captură Youtube

„Sălbăticia înseamnă armonie și echilibru. O zonă sălbatică e aceea în care procesele naturale se desfășoară firesc: nici viața speciilor, nici peisajul nu sunt modificate substanțial de om sau afectate de activitățile lui.

Puține astfel de zone au mai rămas în Europa și de aceea valoarea lor e, cu fiecare zi, mai mare: doar aici mai găsim specii care altădată împânzeau continentul, doar aici peisajul e încă acela al începutului de lume. Sud-vestul României este una dintre puținele astfel de zone din Europa”, spun cei de la WWF în prezentarea filmului „Sălbăticia din Carpați, bogăție pentru oameni”.

Filmul este regizat de Cristian Ilea, care s-a specializat în filmarea animalelor sălbatice în cadrul unor cursuri pe care le-a urmat în Africa de Sud. Au fost filmate în munții Carpați de la râși, capre negre sau urși, până la plante rare.

Documentarul urmărește să scoată în evidenţă importanţa conservării sălbăticiei pentru comunităţile locale punând accent pe activităţile bazate pe folosirea resurselor naturale care pot să genereze beneficii economice în mod sustenabil.

„Sunt urmărite promovarea obiectivelor naturale, potenţialul turistic şi obiceiurile locale, dar şi elemente specifice de biodiveristate şi specii cheie care reflectă caracterul de sălbăticie al locurilor.

Deşi sunt surprinse 6 arii protejate distincte în Carpații din sud-vestul României (4 Parcuri Naţionale, 1 Parc Natural şi un Sit Natura 2000), este prezintat caracterul compact al zonei sălbatice şi potenţialul acesteia de conectivitate”, mai precizează cei de la WWF.

Filmul este realizat în cadrul proiectului „Sălbăticia din Carpați, bogăție pentru oameni” și e cofinanțat printr-un grant din partea Elveției acordat prin Contribuția Elvețiană la Uniunea Europeană extinsă. Titlul original al proiectului este „Southwestern Carpathian Wilderness and Sustainable Development Initiatives”.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă mai jos, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Alte articole pe aceeași temă:

Uriașii Europei dau viață satului românesc. „Un animal viu aduce mai mulți bani decât unul mort”

https://greatnews.ro/37962-2/