Cum a încercat să corupă un deputat doi jurnaliști cinstiți chiar în Parlament

Corneliu Bichineț, un om politic care a trecut aproape pe la toate partidele. Foto: Ziarul de Vaslui
Corneliu Bichineț, un om politic care a trecut aproape pe la toate partidele. Foto: Ziarul de Vaslui

Cristian Delcea și Mihai Voinea, doi jurnaliști ai noului proiect media recorder.ro, au refuzat să devină ”prieteni” cu parlamentarul vasluian Corneliu Bichineț.

Reprezentantul PMP din Camera Deputaților le-a oferit bani celor doi jurnaliști la finalul unui interviu, făcându-le și o invitație, alături de prietene, la hotelul Radisson.

Corneliu Bichineț a condus timp de 11 ani Consiliul Județean Vaslui. A început politica la Partidul România Mare, pe care l-a reprezentat ca senator și consilier local la Vaslui. A fost înregimentat apoi în PNL, înainte de a schimba din nou tabăra politică, pentru a ajunge la PMP.

Dacă vreți să vedeți cum se negociază o șpagă în sediul Parlamentului, aveți mai jos înregistrarea (minutul 8), scrie recorder.ro, adăugând: ”astfel de scene ne arată cum se poziționează politicianul român în relația cu presa și, implicit, cu cei care ar trebui să-i ceară socoteală pentru acțiunile sale”.

”Relația” dintre politicienii români și jurnaliști ”se construiește în timp. Se începe, timid, cu hârtii de 100 de lei („să beți și voi o bere”), se continuă cu întâlniri pe la terase de lux și se încheie cu pecetluirea unei prietenii nocive, în care politicianul și jurnalistul joacă în aceeași echipă și acționează împotriva cetățeanului pe care fiecare, în felul lui, ar trebui să-l servească”, se mai precizează pe site-ul care a fost lansat astăzi.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.