Câini răniți la vânătoare, lăsați să sufere. “Sunt animalele mele, pot să îi spânzur”

Un posesor de câini refuză să-și îngrijească câinii răniți la vânătoare

Un locuitor din orașul Codlea ține în curtea casei sale mai mulți câini răniți pe care i-a folosit ca gonaci, la vânătoarea de mistreți, și pe care refuză să-i ducă la veterinar.

Câinii, răniți în lupta cu animalele sălbatice, schelălăie de zile în șir, ceea ce i-a determinat pe vecinii exasperați de zgomot, să anunțe autoritățile.

Poliția locală și voluntarii unei asociații de protecție a animalelor au găsit în curtea bărbatului mai mulți câini răniți, iar stăpânul lor le-a spus că nu-i duce la veterinar pentru că „animalele se pot vindeca și singure”.

” Nu îi acordase de peste 10 zile asistență veterinară și suținea că se va vindeca pentru că se va linge. Un brac german aflat în grajd era rănit la piciorul drept. Ne-a arătat un câine rănit la stomac, vindecat deja, ne-a spus că a fost rănit de mistreț”, a spus Izabella Bitay, voluntar pentru protecția animalelor, citată de stirileprotv.ro.

În total, bărbatul crește în curtea casei sale 12 câini, unii de rasă, alții special dresați pentru vânătoare, pe care susține că îi îngrijește bine tocmai pentru că îi sunt de folos.

La rândul său, soția acestuia a spus că „sunt animalele mele, pot să îi spânzur, sunt câinii mei, sunt ai mei, eu i-am crescut, nu i-am luat de pe stradă”.

În urma sesizării vecinilor, voluntarii de la Protecția Animalelor au făcut plângere la Direcția Sanitar Veterinară, iar inspectorii vor face un control pentru a stabili în ce condiții sunt ținute animalele.

samsungRecomandările editorilor Great News:

Lecția de devotament a maidanezului Arthur
Povestea câinelui erou al Armatei Române care a salvat vieți în Afganistan