Lecția de devotament a maidanezului Arthur / Imaginile zilei

FOTO: Krister Göransson/Peak Performance

Totul a început cu o chiftea. Lui Arthur, un câine maidanez din Ecuador, i-a ieșit în cale Team Peak Performance, o echipă de patru sportivi, care participa la Racing World Championships, o competiție de sport extrem, supravețuire, care se întinde pe o distanță de 692 de kilometri prin pădurile amazoniene.

După ce a primit chifteaua de la unul dintre membrii echipei, Arthur și-a arătat recunoștința, devotamentul și nu s-a mai despărțit de ei.

Au încercat să-l alunge însă a fost în zadar. Arthur a devenit unul din membrii Team Peak Performance.

A mers alături de ei prin noroi, în caiac și pe râuri, în cele mai grele condiții și a trecut linia de finish. A mâncat, a dormit și s-a comportat ca un adevărat coechipier.

Au plecat la drum patru și au ajuns la linia sosire cinci. După ce s-a terminat cursa, membrii echipei au făcut tot ce le-a stat în putință să-l ia pe Arthur în Suedia. Și au reușit.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.