Anul 2016 va fi cel mai călduros din istoria modernă

Primele luni ale anului 2020 au fost neobșnuit de călduroase. (Wikimedia Commons)
Primele luni ale anului 2020 au fost neobșnuit de călduroase. (Wikimedia Commons)

O nouă prognoză de temperatură, realizată de Biroul de Meteorologie britanic, arată că anul 2016 va fi mai călduros chiar și decât 2015.

Anul curent a fost deja declarat provizoriu drept cel mai călduros din istorie, în urma unei combinații între încălzirea globală și fenomenul meteorologic puternic El Nino.

Met Office susține că în 2016 temperaturile vor fi cu 1,1 grade Celsius peste cele înregistrată în era pre-industrială, scrie BBC.

Săptămâna trecută, la Paris, aproape toate țările lumii au decis să limiteze creșterea temperaturii globale la 1,5 grade Celsius.

Media încălzirii pentru următoarele 12 luni a fost estimată a fi la 0,84 C peste media anilor 1961-1990.

Anul trecut, prognoza anunța o creștere de 0,64 C peste medie, însă, de fapt, temperaturile au crescut cu 0,72 C.

2016 ar fi al treilea an consecutiv cu recorduri de creștere a temperaturii. Meteorologii britanici spun că trendul nu va continua la nesfârșit, însă că va exista mereu o creștere.

De asemenea, ei avertizează că sunt posibile ”fenomene fără precedent”. ”Aceste lucruri pe care nu le-am văzut niciodată se întâmplă când variabilitatea naturală se combină cu schimbările climatice”, spune profesorul Adam Scaife.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.