Viral. Filmul de Crăciun care a cucerit internetul

film trist crăciun
Foto: Captură YouTube

Un filmuleț trist despre dragoste și despre sărbătoarea Crăciunului s-a viralizat pe internet în ultimele zile, după ce creatorul său l-a republicat pe Facebook.

Filmul a fost realizat în anul 2014, însă Phil Beastall, creatorul său, l-a republicat pe rețeaua socială în urmă cu câteva zile, iar internetul a explodat. Filmul a strâns nu mai puțin de 6,5 milioane de vizualizări, potrivit BBC.

Producătorul videoclipului a spus că, pentru el, viralizarea filmulețului este „un vis devenit realitate”.

Clipul poartă numele „Dragostea este un dar” și spune povestea unui tânăr care numără zilele rămase până la Crăciun. În paralel, camera de filmat ne arată din când în când un cadou împachetat în hârtie roșie.

În ziua de 25 Decembrie, tânărul se așază la masă și deschide cadoul, care conține o cutie cu casete. Fiecare casetă are un an trecut pe ea: 2005, 2006… 2014. În total, cutia conține 10 casete, iar tânărul începe să o asculte pe ultima, cea pe care stă scris 2014.

În momentul în care apasă butonul de play, bărbatul este întâmpinat de vocea mamei sale: „Bună Chris, sunt mama. Crăciun fericit, dragul meu! A mai trecut un an. Vreau să încep prin a-ți spune ceva ce nu ți-am spus până acum, și anume: „Mulțumesc! Mulțumesc că îți amintești de mine, după toți acești ani!”. Nu pot să cred că în curând vei împlini 30 de ani. Aș vrea să pot să fiu acolo să văd cum ai crescut, să văd ce fel de bărbat ai devenit. Știu că aș fi atât de mândră de tine”.

„Deci asta este…ultima mea casetă. Aș vrea să pot să vorbesc cu tine de fiecare Crăciun, dar e timpul să spun „La revedere!”. Amintește-ți cât de mult te iubesc. Nu uita niciodată acest lucru. Am să fiu mereu mama ta. Înainte să plec, lasă-mă să-ți spun o poveste despre cea mai fericită zi din viața mea: ziua în care te-ai născut”, se încheie mesajul mamei.

https://www.youtube.com/watch?v=JHX0btJYcyI

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.