Video viral. Un cerb a fost filmat în timp ce se bălăcea într-un ochi de apă

cerb baie nămol
Foto: Captură video Conservation Carpathia (Facebook)

Un cerb din Munții Făgăraș a fost surprins în timp ce se bălăcea într-un ochi de apă.

Imaginile filmate de specialiștii de la Fundația Conservation Carpathia s-au viralizat rapid pe rețelele de socializare.

„Când nevoia de relaxare este aCERBă. Cerb surprins în Munții Făgăraș de camerele noastre de monitorizare. Avem nevoie de un Parc Național în Munții Făgăraș pentru a proteja bogăția naturală de aici pentru generațiile viitoare”, au menționat experții fundației.

Potrivit datelor din anul 2016, în România trăiesc în jur de 46.000 de exemplare de cerb comun (Cervus elaphus). La noi în țară trăiesc și cerbi lopătari, însă aceștia sunt mult mai puțini (circa 6.500).

Cerbii comuni masculi au o lungime a corpului ce poate ajunge până la 2,5 metri și cântăresc, în medie, 160-240 de kilograme.

Femelele, numite ciute, sunt mai mici, având o lungime ce ajunge la 2,1 metri și cântăresc 120-170 de kilograme.

Coarnele masculilor sunt oase ce pot crește și cu 2,5 cm pe zi. Ele încep să crească primăvara și cad în fiecare an, de regulă pe la sfârșitul iernii. În general, coarnele sunt lungi de circa 70 de cm și cântăresc 1 kilogram.

În sălbăticie, cerbii comuni trăiesc în medie 10-13 ani, iar în captivitate ajung la 20 de ani.

Dacă v-a plăcut acest articol v-ar putea interesa și acest ghid despre animale sălbatice din România.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.