Una dintre cele mai vechi agenții de turism din România a intrat în insolvență

Kusadasi SRL insolvență
Sursa: Kusadasi SRL (Facebook)

Agenția de turism Kusadasi SRL, specializată în destinații din Turcia și Egipt, își cere insolvența în instanță.

Agenția a depus documentele necesare la Tribunalul București la data de 14 iulie, iar primul termen de judecată a fost stabilit pentru 26 iulie.

„Suntem nevoiți să vă informăm că Societatea KUSADASI se află în incapacitate de plată, drept urmare în data de 14.07.2023 am depus la Tribunalul București o cerere de deschidere a procedurii generale a insolvenței cu posibilitate de reorganizare a activității”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul agenției.

„Situația fiecărui turist (rezervare) va fi tratată în mod individual, existând posibilitatea ca o parte din aceștia să poată efectua sejururile contractate, în funcție de avansurile plătite către furnizori și achitarea integrală din partea turistului/agenției revânzătoare”, mai transmit reprezentanții Kusadasi.

Kusadasi SRL insolvență
Sursa: Kusadasi SRL (Facebook)

Potrivit „Adevărul”, Kusadasi SRL este una dintre cele mai vechi agenții de turism din România. A fost înființată în 1998, în urmă cu 25 de ani.

La început se concentra pe destinația Kusadasi, însă de-a lungul anilor portofoliul său a fost extins, agenția devenind unul dintre cei mai importanți touroperatori pentru Turcia, Egipt și Tunisia.

Oferta agenției de turism include vacante cu zboruri charter spre Turcia (Antalya, Bodrum), Egipt (Hurghada, Sharm El-Sheikh) sau Tunisia, cu plecări din Iași, Cluj-Napoca, București, Suceava, Baia Mare, Sibiu, Timișoara sau Târgu Mureș.

Kusadasi SRL insolvență
Sursa: Kusadasi SRL (Facebook)
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.