Un român a inventat o casă ieftină, perfect izolată termic

Așa arată o casă construită cu ajutorul sistemului inventat de românul Mathe Laszlo (http://thermodul.com/)
Așa arată o casă construită cu ajutorul sistemului inventat de românul Mathe Laszlo (http://thermodul.com/)

Dacă doriți să vă construiți o casă, acum aveți la dispoziție un nou model de locuință perfect izolată termic. Poate fi ridicată în doar 6 zile.

Mathe Laszlo, din Zalău, a inventat un sistem care permite construirea unei case perfect izolate, într-un timp foarte scurt, de până la 6 zile. Thermodul System garantează conservarea energiei termice din locuință până la un nivel de 90 la sută.

Sistemul ”verde” inventat de român este deja folosit în Germania, Austria, Statele Unite ale Americii și chiar și în Africa. Panourile folosite în acest sistem sunt realizate în funcție de natura peretelui, iar tehnologia de construcție este de natură energo-economică.

Construcția se face rapid, cu materiale rezistente și versatile, în orice formă arhitecturală, explică zălăuanul Laszlo, citat de graiulsălajului.ro.

„Categoric că este mai ieftin. Când vorbim de o casă la cheie, cu Thermodul System putem obține costuri cu 20 – 30 la sută mai mici decât la o casă tradițională. Și aici vorbim de o construcție ecologică, fără lemn, prielnică mediului înconjurator, dar nu în ultimul rând perfect izolată. Îmi e milă de oamenii care cred că dacă au lipit polistiren de 10 centimetri pe exteriorul casei au o locuință izolată. Da, este mai bine decât nimic, dar diferența nu este foarte mare. Dacă iarna îmi iau o haină, dar nu îmi pun ciorapi și caciulă, am toate șansele sa îngheț”, explică inventatorul român.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.