Un portofel pierdut de o femeie în 1959 a fost găsit după 65 de ani

portofel pierdut
Foto: Plaza Theatre / CNN

Un portofel pierdut de o femeie din SUA în 1959 a fost găsit după 65 de ani și returnat familiei, relatează CNN.

În portofel se aflau un bilet de tombolă pentru a câștiga o mașină Chevrolet din 1959, carduri de credit fără bandă magnetică și fotografii de familie alb-negru.

Portofelul a fost găsit în timpul unor lucrări în spatele unui perete de baie din Teatrul Plaza, cel mai vechi cinematograf din Atlanta.

Proprietarul cinematografului, Chris Escobar, a dorit neapărat să returneze portofelul familiei. Portofelul îi aparținuse lui Floy Culbreth, după cum rezulta dintr-un document găsit înăuntru.

Chris și soția sa, Nicole, au reușit să găsească pe internet necrologul lui Roy Culbreth, soțul lui Floy. Apoi au dat peste un site web pentru Culbreth Cup, un turneu de golf de caritate pentru o organizație nonprofit pentru paralizie cerebrală deținută de familie. Au reușit să urmărească linia familiei până la fiica familiei Culbreth, Thea Chamberlain.

În vârstă de 71 de ani în prezent, Thea avea doar 6 ani când mama ei a pierdut portofelul.

portofel pierdut
Foto: Plaza Theatre / CNN

Escobar a declarat că a fost un privilegiu să poată returna portofelul fiicei lui Floy Culbreth.

Chamberlain a spus că mama ei a fost descrisă ca fiind la fel de frumoasă ca Myrna Loy (o actriță americană celebră în anii ’30-’50), și că avea o personalitate debordantă. Ea și-a amintit cum copiii din cartier spuneau că e mai distractiv să-i privească mama decât să vizioneze „I Love Lucy” (un serial din anii ’50).

Culbreth a fost, de asemenea, foarte implicată în comunitate, predând la școala duminicală și fiind implicată în clubul de grădinărit, precum și în munca ei nonprofit pentru a-i ajuta pe cei cu paralizie cerebrală.

Familia Culbreth s-a reunit pentru a primi portofelul și a-și comemora familia.

„Au fost acolo cu noi copii, nepoți și strănepoți”, a spus Escobar. „Mai multe generații de Culbreth au fost acolo pentru a recupera această bucată pierdută din istoria familiei.”

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.