Un polițist a dat o sancțiune care nu există în Codul Rutier. Ce a făcut șoferul

FOTO: Poliția Română/Facebook
FOTO: Poliția Română/Facebook

Un polițist din județul Alba a dat o sancțiune care nu există în Codul Rutier. Mai exact, el i-a suspendat permisul unui șofer pe o perioadă de 24 de ore, relatează publicația locală Alba24.ro.

Șoferul a fost oprit de polițistul rutier și testat cu aparatul etilotest, care a arătat cantitatea de 0,03 mg / litru alcool pur în aerul expirat. Însă bărbatul a spus că nu a consumat alcool și a cerut să fie dus la spital pentru prelevarea de probe biologice.

Polițistul a încheiat și un proces verbal în care a menționat „suspendarea permisului de conducere pe o perioadă de 24 de ore”, sancțiune care nu există în legislație.

Șoferul a atacat procesul verbal în instanță. Magistrații Judecătoriei Blaj i-au dat dreptate și au anulat procesul verbal de contravenție.

În plus, analizele au demonstrat că bărbatul nu avea alcool în sânge.

Potrivit OUG nr. 195 / 2002 privind circulația pe drumurile publice, conducerea sub influența băuturilor alcoolice (dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracțiune) se sancționează cu amendă și cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.