FOTO: Patrick Müller/Flickr

Autoritățile orașului Roubaix, din nordul Franței, au decis să scoată la vânzare mai multe imobile la prețuri simbolice. În orașul cu aproximativ 95.000 de locuitori, la periferie sunt multe case care au fost părăsite de francezii care s-au mutat în zone centrale sau în alte orașe.

Pentru că au început să se degradeze și pentru a salva imaginea orașului, primarul a decis să le vândă pentru 1 euro, potrivit Digi24.

În schimb, proprietarii trebuie să se angajeze că vor renova imobilul. Primarul spune că deja sunt cumpărători și din India, China, Anglia sau Italia.

O idee asemănătoare a venit și dintr-un mic orășel italian. Un primar sicilian are o ofertă greu de refuzat: oferă case gratuit tuturor doritorilor. Evident, există și o condiție pentru a te muta în Gangi, orășelul din apropierea munților Madonie.

Îți poți lua o casă aici, însă dacă vrei să devii proprietar cu acte în regulă trebuie să te obligi să o restaurezi în termen de patru ani. Costurile nu sunt chiar mici, mai ales că locuințele sunt din secolul al XIII-lea și nu sunt într-o stare prea bună.

Până acum au fost date gratuit în jur de 100 de case, iar proprietarii au fost chiar și sicilieni din orașele învecinate, italieni care au vrut să-și petreacă weekend-urile în liniște. „În mentalitatea siciliană, Gangi era considerat mult prea departe de mare, deci neatractiv pentru turiști”, a povestit primarul Giuseppe Ferrarello.

În anii `50, orășelul sicilian avea o populație de aproximativ 16.000 de locuitori, însă astăzi, din cauza migrației, a ajuns la doar 7.000 de suflete. Mulți au plecat spre zone din țară mai prospere din punct de vedere economic, alții, la la fel de numeroși, au plecat în Statele Unite.

reduceri-emag

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reduceri eMAG. A doua zi de campanie cu prețuri șoc
Mari reduceri la monitoare, sisteme desktop PC și laptopuri, la eMAG
Locuri de muncă în vânzări, în Germania și Austria. Contract legal, încheiat direct cu angajatorul
Locuri de muncă în fabrici din Germania și Olanda. Salariile ajung la 2.700 de euro

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.