Un om de afaceri a ajuns la spital după ce a văzut factura la energie electrică: „Nu mai vedeam nimic”

depresie șoc
Foto: whoismargot / pixabay.com

Davide Bellitteri, un antreprenor din Marsala, Sicilia, Italia, a ajuns la spital după ce i s-a făcut rău în momentul în care a văzut cât i-a venit factura la energie electrică, relatează publicația newsicilia.it.

Când a citit factura, antreprenorul din domeniul HoReCa a văzut că are de plătit nu mai puțin de 83.318 euro pentru o singură lună de consum. El ar trebui să își achite factura până pe 6 octombrie.

Proprietarul hotelului Villa Carlo Resort din Sicilia s-a simțit rău și a ajuns la urgențe.

„Nu mai vedeam nimic. Nu am mai trecut niciodată prin așa ceva. Le mulțumesc medicilor de la Spitalul Paolo Borsellino care m-au asistat și în special doctorului Schifano care mi-a dat picături și m-a ținut sub observație timp de șase ore”, a povestit bărbatul.

Acum antreprenorul se simte mai bine și spune că își va delega avocații să se ocupe de situație.

Factura anterioară fusese deja un semnal de alarmă: peste 8.800 de euro, o sumă foarte mare care îl îngrijorase pe antreprenor. Cea mai recentă factură, însă, a depășit toate așteptările: peste 83.000 de euro.

„Adăugați la suma anterioară fac peste 92.000 de euro pentru două luni de consum. Un cost nesustenabil, mai ales pentru cei care au o afacere de familie”, mai notează publicația italiană.

„Nu poți percepe un asemenea cost unei activități, o asemenea cifră este de neconceput. De la 1 octombrie vom închide. Iarna ar fi insuportabil să continuăm cu încălzirea. Pentru ce lucrăm? Vor fi luni foarte grele pentru toată lumea, antreprenori și angajați”, a comentat Davide Bellitteri.

Cazul nu este singular în Sicilia. Un pub din Palermo a anunțat închiderea temporară după ce a primit o factură de peste 30.000 de euro.

Foto: whoismargot / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.