Un jandarm român a donat sânge pentru a 100-a oară. În 24 de ani s-au strâns 45 de litri

jandarm donator de sânge
Foto: Jandarmeria Română (Facebook)

Un jandarm maramureșan a donat sânge a 100-a oară, a anunțat Inspectoratul de Jandarmi Județean Maramureș.

Cosmin Barabaș este donator de 24 de ani. În anul 1999 a donat sânge pentru prima dată, iar luni, 9 ianuarie, a bifat cea de-a 100 acțiune de donare.

În 24 de ani el a donat 45.000 de ml, echivalentul a 45 de litri de sânge.

Cosmin donează de 3 sau 4 ori pe an cu gândul că gestul lui va aduce bucurie câtorva oameni încercați de boală.

„Donez sânge pentru că astfel pot dărui o șansă la viață oamenilor aflați în situații dificile. Un simplu gest de umanitate”, a declarat jandarmul.

„Un centenar al dăruirii față de aproapele. 100 de acțiuni salvatoare nu doar a unei vieți care are nevoie iminentă de sânge, ci și a tot ceea ce se poate naște din acea viață”, transmite IJJ Maramureș.

Cosmin Barabaș este subofițer (plutonier adjutant șef) în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș și lucrează în Jandarmerie de peste 26 de ani.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.