Un hoț a furat moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur dintr-o biserică

FOTO: diegoparra/Pixabay.com
FOTO: diegoparra/Pixabay.com

Poliția Municipiului București a prins un tânăr de 25 de ani care ar fi furat din mai multe biserici din București, inclusiv moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur. Au avut loc percheziții în Ilfov și Călărași.

Tânărul ar fi pătruns în mai multe lăcașuri de cult din municipiul București și ar fi sustras diferite bunuri, ce ar putea face parte din patrimoniul cultural. 

Hoțul ar furat de la Capela Sfânta Elisabeta Cotroceni moaștele Sfântului Ioan Gură de aur și alte obiecte din aur și bani din cutia de lumânări.

Tot în aceeași perioadă, ar mai fi furat de la biserica eroilor martiri și de la Caramidarii de sus bani din cutia milei și alte obiecte.

Potrivit site-ului crestindortodox.ro, în România, moaște ale Sfântului Ioan Gură de Aur se găsesc la Mănăstirea Dârvari (București), Mănăstirea Secu (Neamț), Catedrala Episcopală din Craiova și la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.