Un german s-a dat drept român ca să scape de închisoare. „Vasile” s-a angajat ca îngrijitor de bătrâni

Foto: Simone Lauritz / tag24.de

Un german în vârstă de 39 de ani s-a dat drept român timp de mai multe luni de zile ca să scape de închisoare, relatează publicația tag24.de.

Sascha S., originar din landul Renania de Nord-Westfalia, fusese condamnat pentru infracțiuni legate de droguri. Însă în 2018 a evadat și s-a ascuns în Dresda, unde s-a dat drept românul Vasile Radu.

A trăit mai multe luni în oraș și chiar s-a angajat ca îngrijitor de bătrâni. Practic, Sascha S. și-a falsificat toate documentele, inclusiv pașaportul, cartea de identitate și permisul de condus. Potrivit actelor, el era românul Vasile Radu.

Cu ajutorul documentelor falsificate, el a obținut o asigurare de sănătate, și-a deschis un cont la bancă și s-a mutat într-un apartament cu două camere.

Falsul a fost descoperit de un ofițer de poliție de pe Strada Prager, care i-a verificat documentele. „Vasile” a fost reîncarcerat până în august 2020, când a fost eliberat.

Acum, Sascha S. nu mai consumă droguri, are un job permanent și păstrează legătura cu ofițerul de probațiune.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.