Un bărbat care a găsit un cec de 4,6 milioane de euro a primit drept recompensă 6 pungi cu dulciuri

dulciuri ursuleți gumați
Foto: Alexas_Fotos / pixabay.com

Un bărbat care a găsit un cec cu o valoare de 4,6 milioane de euro a primit drept recompensă 6 pungi cu dulciuri. Bărbatul, care se aștepta la o recompensă mai substanțială, a declarat că gestul i s-a părut „meschin”, relatează „The Independent”.

Anour G., din Frankfurt, Germania, a găsit cecul emis pe numele Haribo, o mare companie producătoare de dulciuri, pe când se afla în tren. Bărbatul în vârstă de 38 de ani mergea să își viziteze mama, când a văzut cecul pe jos.

Când a citit suma de pe cec nu i-a venit să creadă. „Era o sumă atât de mare că nici nu puteam să o pronunț”, a declarat el pentru publicația germană „Bild”.

Suma era de 4.631.538,80 de euro. Cecul era emis pe numele Haribo, din partea supermarketului Rewe. Haribo este cunoscută în special pentru jeleurile gumate (celebrii ursuleți).

Anouar a contactat compania, iar reprezentanții săi i-au cerut să distrugă cecul și să trimită o fotografie drept dovadă. După ce a făcut ce i s-a cerut, Anouar a primit, la câteva zile distanță, o cutie cu 6 pungi de dulciuri de la Haribo.

„Mi s-a părut cam meschin”, a declarat Anouar.

Reprezentanții Haribo au confirmat că au fost contactați în legătură cu un cec pierdut.

„Din moment ce era vorba de un cec emis pe un nume, nimeni în afară de compania noastră nu ar fi putut să îl încaseze. Acela era pachetul nostru standard pe care îl trimitem drept mulțumire”, au transmis reprezentanții companiei de dulciuri.

Foto: Alexas_Fotos / pixabay.com

Vă recomandăm și:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.