Un bărbat a fost condamnat la închisoare pentru că a speriat de moarte 1.100 de găini

găini
Foto: klimkin / pixabay.com

Un bărbat din China a fost condamnat la închisoare deoarece a speriat de moarte peste 1.100 de găini, relatează CNN.

Totul a pornit de la un conflict dintre 2 vecini: Gu, bărbatul condamnat deoarece a speriat găinile, și Zhong.

În aprilie 2022, Zhong a tăiat, fără permisiune, câțiva copaci care îi aparțiuneau lui Gu. După aceea, Gu a intrat într-o noapte în ferma de găini a lui Zhong.

Nu este clar ce încerca acesta să facă, însă el folosea o lanternă care a speriat găinile. Acestea s-au adunat într-un colț, iar circa 500 au murit călcându-se în picioare de frică.

La acea dată, Gu a fost reținut de poliție și a fost obligat să-i plătească vecinului său o compensație de 3.000 de yuani (436 de dolari).

Însă Gu nu s-a oprit, și a intrat pe proprietatea lui Zhong pentru a doua oară. De această dată au murit și mai multe găini – 640.

Marțea trecută, o instanță din Hengyang a stabilit că Gu i-a cauzat în mod intenționat pagube lui Zhong. Cele peste 1.000 de găini ucise valorau circa 13.840 de yuani (adică în jur de 2.000 de dolari).

Instanța l-a condamnat pe Gu la 6 luni de închisoare.

Foto: klimkin / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.