Un băiat de 19 ani și-a dat foc și a murit după ce a pierdut 3.000 de lei la păcănele

Foto: stokpic / pixabay.com / YouTube (Antena 3 CNN)

Un băiat în vârstă de doar 19 ani din Râmnicu Vâlcea și-a dat foc după ce a pierdut 3.000 de lei la păcănele. Din păcate, adolescentul nu a supraviețuit, relatează ObservatorNews.ro.

Alexandru şi-a dat foc într-o zonă aglomerată a oraşului, între liceu şi o sală de jocuri, şi a murit sub privirile trecătorilor.

Băiatul a recurs la acest gest în dimineața zilei de marți, după ce a pierdut 3.000 de lei la păcănele.

„Ce s-a întâmplat cu el de când a plecat de acasă în dimineaţa asta nu ştiu. N-a mai răspuns la telefon, nu nimic. A zis: „mami, plec, mă întâlnesc cu nişte băieţi. După aia, mă duc.” Că a vorbit la un restaurant pentru un post, dar nu ştiu care restaurant”, a declarat mama băiatului pentru postul de televiziune.

Foarte multe săli cu aparate de joc sunt așezate strategic, în aproapierea școlilor. Astfel, păcănelele ajung foarte ușor o tentație pentru adolescenți.

În martie, un proiect de lege care propunea ca sălile de jocuri să fie interzise pe o distanţă de 300 de metri faţă de instituţiile de învăţământ, parcuri, spitale şi biserici a trecut de Senat. Legea încă așteaptă votul final la Camera Deputaților.

În România sunt peste 12.000 de săli de jocuri cu peste 80.000 de aparate. Zilnic, 160.000 de oameni pariază echivalentul unui milion de euro.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.