Un avion cu 379 de oameni la bord a luat foc la aterizare. Toți au fost evacuați la timp

Foto: Captură CNN / YouTube

Un avion Airbus A350 al companiei Japan Airlines, în care se aflau 379 de oameni, a luat foc după ce a aterizat pe aeroportul Haneda din Tokyo, relatează BBC.

Se pare că, la aterizare, avionul s-a ciocnit cu un avion mai mic al Pazei de Coastă. În avionul de mici dimensiuni se aflau 6 persoane, iar 5 dintre acestea sunt acum date dispărute.

Imaginile live arată că avionul a fost cuprins complet de flăcări și că arde ca o torță:

Mai mulți pasageri au fost văzuți coborând rapid din avion pe tobogane gonflabile. Potrivit postului de televiziune NHK, toți cei 367 de pasageri și 12 membri ai echipajului au reușit să scape cu viață, fiind evacuați la timp.

Avionul decolase din insula Hokkaido, aflată în nordul Japoniei, și a aterizat pe Aeroportul Haneda, unul dintre cele două aeroporturi internaționale din Tokyo.

Paza de Coastă a Japoniei a transmis că aeronava sa, despre care se crede că s-a ciocnit cu avionul de pasageri, era în drum spre aeroportul Niigata pentru a trimite ajutoare locuitorilor din Peninsula Noto, lovită de cutremurul care a ucis până acum 48 de oameni.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.