Țuțuianu și Neacșu, dați afară din PSD. Dragnea: ”Nu suntem un partid de maimuțe”

Marian Neacșu a fost exclus din PSD. Foto: Youtube

Comitetul Executiv al PSD a decis excluderea din partid a doi membri de seamă: secretarul general Marian Neacșu și vicepreședintele Adrian Țuțuianu.

Liviu Dragnea i-a reproșat lui Adrian Țuțuianu unele declarații captate cu camera ascunsă, printre care una în care spunea că ”PSD este un partid de maimuțe”.

”Ce am spus în interior, spun și aici, condamn cu toată fermitatea acest mod de a înregistra ședințele oricărui partid, dar acele înregistrări au supărat cea mai mare parte a membrilor de partid, nu numai cei din CEx”, a declarat liderul PSD.

Decizia a fost luată cu votul majorității în cadrul ședinței Comitetului Executiv al PSD, pe care Liviu Dragnea a prefațat-o ca fiind una ”neplăcută, dar necesară”.

Neacșu și Țuțuianu au fost printre cei mai vocali critici ai lui Liviu Dragnea, iar liderul partidului pare să nu fi iertat transgresiunea celor doi politicieni din Ialomița, respectiv Dâmbovița.

„Nu am discutat niciun moment și nu am avut niciodată intenția de a vota împotriva guvernului nostru. Am fost și vom rămâne soldați credincioși ai partidului. Nu o să luptăm împotriva partidului nostru niciodată”, a spus Marian Neacșu.

Excluderea celor doi a fost propusă de Marian Oprișan, liderul PSD Vrancea. Moțiunea a fost susținută de Gabriel Zetea, șeful organizației Maramureș, și Ionel Arsene de la Neamț.

Neacșu și Țuțuianu, înfrângere zdrobitoare la vot

Neacșu și Țuțuianu au fost apărați de liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, și președintele organizației PSD Brăila, Mihai Tudose.

Marian Neacșu și Adrian Țuțuianu au fost excluși cu 53 de voturi, primind sprijinul a doar 9 membri ai Comitetului Executiv.

”Decizia de azi nu face altceva decât să arate că în PSD e sancționat delictul de opinie”, a spus Țuțuianu, în timp ce Neacșu a anunțat că va contesta decizia și că ”nu vede niciun motiv” pentru excluderea sa.

Paul Stănescu, liderul PSD Olt, a scăpat de excludere, însă s-a afișat cu cei doi marginalizați după ședința Comitetului Executiv.

”Este cea mai mare greșeală pe care a făcut-o PSD”, a oftat Paul Stănescu.