Turnul Eiffel devine “verde”. Va folosi doar energie regenerabilă

Turnul Eiffel, simbolul Parisului, va utiliza începând cu 1 ianuarie 2015 doar energie din surse regenerabile.

În acest sens, a fost semnat un contract pe o durată de doi ani, cu compania Gaz Electricite de Grenoble (GEG).

Consumul de energie necesar pentru iluminat, lifturi, încălzire și aer conditionat al Turnului Eiffel, ce are o înălțime de 324 de metri, este de 6,7 GWh pe an.

Astfel, simbolul Parisului care este cel mai vizitat obiectiv turistic din lume a primit garanția că „întreaga cantitate de energie electrică pe care o va consuma va fi produsă și introdusă în rețeaua franceză din surse regenerabile și curate”, după cum susțin reprezentanții firmei care gestionează obiectivul.

De asemenea, compania Gaz Electricite de Grenoble, care înlocuiește ca furnizor de electricitate firma E.ON, va acorda consiliere legată de eficiența energetică pentru Turnul Eiffel, potrivit ziare.com.

În ultimele luni, primul etaj al Turnului Eiffel a fost supus unor lucrări de modernizare care au vizat și scăderea consumului de energie, printr-o mai bună izolare termică și instalarea unor panouri solare folosite pentru încălzirea apei și captarea apei de ploaie.

Tot anul viitor, la etajul al doilea al Turnului Eiffel ar urma să fie instalate două  mori de vânt mici care vor produce energie electrică.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.