Turcii au început lucrările pe porțiunea lipsă din Autostrada Moldovei

Constructorii turci, care au fost desemnață să facă 14 kilometri din Autostrada Moldovei, A7, un segment care ocolește municipiul Buzău prin est, au început lucrările. Din cauza contestațiilor, lucrările au fost blocate aproape doi ani.

În prima etapă se pregătește terenul pentru viitorul nod dintre A7 și Șoseaua Buzău – Brăila. Săptămâna viitoare vor începe lucrările și dinspre Pietroasele (Buzău), acolo unde se face joncțiunea cu lotul la care lucrează o firmă din Bulgaria.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a făcut o primă verificare în organizarea de șantier de pe A7, lotul Pietroasele – Buzău, unde lucrează asocierea de constructori din Turcia Nurol – Makyol.

Potrivit CNAIR, ordinul pentru începerea lucrărilor a fost emis pe 1 martie 2024, iar constructorul are la dispoziție 20 de luni pentru lotul de 14 kilometri dintre Pietroasele/Spătaru și Buzău.

„Pe sectorul cu o lungime de 13,9 km, lucrările au început pe data de 1 martie 2024, așa cum era prevăzut în contract. Asocierea de constructori turci Nurol Inșaat Ve Ticaret Anonim Șirketi – Makyol Inșaat Sanayi Turizm Ve Ticaret Anonim Șirketi are la dispoziție 20 de luni și 1,09 miliarde de lei (fără TVA) pentru finalizarea lucrărilor”, a transmis CNAIR, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău.

Asocierea de constructori din Turcia va lucra și cu subcontractori români, până la 80% din personal, a spus reprezentantul constructorului, în februarie 2024, cu ocazia semnării contractului pentru primul lot al Autostrăzii Unirii.

Nurol este constructorul care a lucrat pe lotul de 14 km Nușfalău – Suplacu de Barcău inaugurat în septembrie 2023, iar Makyol a devenit al doilea constructor din România după numărul kilometrilor de autostradă contractați (68 km, A13 Sibiu – Făgăraș).

„Pe lângă construirea acestei porțiuni de autostradă, vor fi ridicate 7 poduri și pasaje, 2 noduri rutiere, un centru de întreținere și 2 spații de servicii. În aceste zile se lucrează la organizarea de șantier și la decopertarea terenului”, a anunțat Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău.