Trei bărbați au murit pe litoral în doar o zi

FOTO: Marzena7/Pixabay.com
FOTO: Marzena7/Pixabay.com

Trei bărbați au murit înecați pe litoral. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Iași, un tânăr de 28 de ani, din Ialomița și un bărbat de 48 de ani, din Dâmbovița. De asemenea, mai mulți oameni au fost salvați în ultimul moment, după ce s-au îndepărtat foarte mult în larg, în ciuda avertismentelor salvamarilor și a faptului că e steag roșu pe litoralul românesc.

Sute de acțiuni de salvare au avut loc în aceste zile pe litoral, într-o perioadă în care marea este foarte agitată.

Cele mai periculoase zone sunt plajele de la Eforie Nord, Costinești și Saturn. Aici se formează curenți puternici, iar valurile sunt foarte mari. Chiar și înotătorii cu experiență pot întâmpina probleme, iar colacele ori saltele de plajă nu ajută cu nimic într-o situație periculoasă.

Salvamarii au scos 15 tineri din apele mării furioase, la Eforie Nord, iar în Costinești au fost dublate efectivele salvatorilor după ce salvamarii au scos peste 50 de oameni dintre valuri. Din fericire, sunt în afara oricărui pericol.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.