Șeful salvamarilor, înfuriat de turiștii care nu respectă steagul roșu: „Ne-am transformat în babysitter?”

FOTO Captură video Antena1
FOTO Captură video Antena1

Vasile Borteș, șeful salvamarilor din sudul litoralului, i-a criticat dur pe turiștii care intră în apă atunci când nu au voie.

Declarațiile sale vin în contextul în care în dimineața zilei de luni, 8 august, un tânăr a ignorat steagul roșu și a intrat în apă în stațiunea Saturn. Acum, el este resuscitat de salvamari.

„Nu își iau medicamentația, leșină pe plajă. Părinții sau bunicii să aibă grijă de copii! Ieri ne-am confruntat cu 3 cazuri de copii dispăruți. Ne-am transformat în babysitter? Să aibă grijă de copii! Ce să mai dai sfaturi, când de ani de zile batem monedă: aveți grijă la copii, luați-vă pastilele, stați la umbră, hidratați-vă, nu mai intrați în apă după ce ați mâncat sau băut! Aveți grijă de viața voastră, fiecare viață este foarte importantă”, a declarat Borteș la postul de televiziune Digi 24.

„După cum arată prognoza, s-ar putea să avem o săptămână și jumătate steagul roșu pe litoral. Salvamarii o să fie înnebuniți. Dacă până acum alergau 10 kilometri, cred că azi vor alerga 15 – 20 de kilometri ca să salveze fiecare om care oricum nu are ce căuta în apă”, a mai comentat el.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.