Tragedie în București: 30 de morți și peste 140 de răniți, 90 dintre ei în stare gravă

FOTO: realitatea.net
FOTO: realitatea.net

UPDATE: Numărul morților a ajuns la 30. Alexandra Matache, o tânără absolventă de Jurnalism, și-a pierdut viața la spital, după 10 ore de eforturi ale medicilor. 90 dintre răniți sunt în stare gravă, anunță medicii.

Numărul morților a ajuns la 29. Azi-noapte, două fete rănite grav în clubul Colectiv au încetat din viață. O tânără a decedat, la o zi după dezastru, la Spitalul Bagdasar, în timp ce cealaltă și-a dat ultima suflare la Spitalul de Arși.

ORA 08:00. La centrele de donare a sângelui sunt cozi destul de mari, tragedia mobilizând numeroși bucureșteni. Ministerul de Interne a activat Codul Roșu de Urgență. Printre răniți se află și basistul și vocalistul trupei Goodbye to Gravity, ei fiind internați la Spitalul Floreasca.

ORA 23:15. Un incendiu a avut loc vineri noapte în clubul Colectiv din Capitală, aflat în complexul Fabrica Pionerul, din sectorul 4. Peste 30 de ambulanțe și mașini de pompieri au ajuns la locul accidentului. Potrivit lui Raed Arafat, 27 de persoane au murit și 145 de răniți repartizați la mai multe spitale din Capitală.

23:45. Surse medicale vorbesc, citate de Digi24, vorbesc de 40 de morți.

0:05. „Este cod roşu. Situaţia este destul de gravă, se fac toate eforturile pentru a se putea salva ce se poate salva. Victimele sunt transportate spre spitalele de urgenţă. Au fost aduși medici de acasă, au fost redistribuite ventilatoare de la alte spitale”, a spus ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, după incendiul din clubul Colectiv.

0:10. Potrivit unor martori, incendiul a pornit de la un spectacol pirotehnic care ar fi avut loc în club. Un paznic ar fi încercat să intervină cu un stingător, însă focul s-a extins cu răpeziciune în tot localul. În Club Colectiv avea loc un concert de lansare a celui mai recent album al formaţiei Goodbye to Gravity, „Mantras of War”.

„Concertul va beneficia de un show de lumini customizat, precum și de efecte pirotehnice și decoruri special create pentru a reda atmosfera SF a artwork-ului. Nu vor lipsi invitați speciali, un after-party de Halloween marca GTG și multe alte surprize!” se preciza în prezentarea concertului.

01:13. Reacția lui Klaus Iohannis: „Sunt cutremurat și profund îndurerat de tragicul eveniment care s-a produs în această seară în centrul Capitalei. Este un moment foarte trist pentru noi toți, pentru națiunea noastră și pentru mine personal. În aceste momente dureroase, îmi exprim întreaga compasiune și solidaritate față de familiile celor afectați de această tragedie.

Totodată, asigur familiile afectate de acest eveniment zguduitor de întregul sprijin al celor implicați în operațiunile de salvare și îi rog să aibă încredere că instituțiile responsabile depun toate eforturile pentru ca efectele catastrofei să fie cât mai limitate. Vă chem pe toți să fim alături de familiile îndurerate și să dăm dovadă de solidaritate și de compasiune.”