Topul celor mai simpatice jocuri distractive pentru copii. Pot fi jucate chiar în casă

FOTO: pixabay.com
FOTO: pixabay.com

Este sezonul rece așa că cei mici sunt nevoiți să stea mai mult timp în casă. Ei au însă nevoie să își consume energia, să descopere lumea din jurul lor și să învețe lucruri noi zi de zi. Pentru momentele în care imaginația adulților din jurul celor mici nu mai este suficientă, venim și noi cu câteva idei de jocuri distractive și mai puțin cunoscute.

Prin intermediul jocurilor, dar și a mediului înconjurător, cei mici acumulează zi de zi noi informații și învață lucruri importante pentru viața lor. Pentru a fi o influență pozitivă nu uitați să vă înarmați întotdeauna cu răbdare și să le creați mediul cel mai potrivit: de la o cameră cu pereți colorați care să inspire veselie și bucurie până la cele mai mici amănunte cum ar fi numerotare a cărților cu etichete autocolante de culori diferite sau utilizarea de carioci colorate, toate menite să inspire bună voie și drag față de obiceiurile bune.

Vânătoarea de comori

Poate unul dintre cele mai simple jocuri este țvânătoarea de comoriț. Puteți utiliza orice obiecte pe care să le ascundeți dar cel mai recomandat e să folosiți nasturi sau monede. Le ascundeți într-o anumită cameră și apoi invitați copiii să le caute și să le adune. Eventual puteți să le dați câte un pahar în care să le colecționeze iar la final veți vedea cine este câștigător, cu numărul cel mai mare de obiecte adunate.

Ghicește numărul

Ghicește numărul e un joc care îi poate inspira pe copii să lucreze mai practic cu numerele. Unul dintre jucători se gândește la un anumit număr de la 1 la 100 și îl scrie pe o hârtie fără ca ceilalți să îl vadă.

Ulterior, ceilalți participanți au dreptul să îl întrebe dacă numărul e mai mare sau mai mic față de numărul pe care ei îl bănuiesc și tot așa până se va ajunge la răspunsul corect.

Cutia misterelor

O altă joacă interesantă poate fi ‘cutia misterelor’ care presupune alegerea unui număr de obiecte și așezarea lor într-o cutie de carton care va fi acoperită cu un prosop sau cu o față de masă pentru a nu putea vedea în interiorul ei.

Fiecare participant la joc va putea pune mâna pe câte un obiect din cutie și va scrie ulterior pe hârtie ce crede că a simțit. Se repetă procedura de mai multe ori cu fiecare participant iar la final se compară obiectele ghicite de fiecare.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.