Picnicul perfect: mini-ghid pentru o organizare ca la carte

Picnicul se număra printre cele mai populare activităţi în sezonul cald. Are o mulţime de avantaje, de aceea este atât de iubit: se poate organiza într-o mulţime de locaţii, se adaptează la orice buget şi se pretează atât pentru adulţi, cât şi pentru copii. Mai mult, picnicul poate fi o ieşire fără pretenţii în weekend, dar se poate transforma uşor şi într-un mod de a-ţi serba ziua de naştere sau onomastică.

Dacă vrei să organizezi un picnic fără cusur, descoperă mini-ghidul de mai jos:

De la parcuri la locaţii speciale

Avantajul unui picnic este că se poate organiza într-o mulţime de locaţii, de la parcuri la grădini şi până la plaje sau păduri. Ca să ai parte de un picnic exact aşa cum ţi-ai dorit, gândeşte-te la locaţiile potrivite, în funcţie de zona în care locuieşti, dar şi de tipul evenimentului.

Dacă vrei să îţi serbezi ziua, poate un parc aglomerat nu este cea mai bună opţiune. Pe de altă parte, pentru un picnic cu prietenii în weekend, cel mai bine este să alegi un loc unde puteţi ajunge rapid.

Setează decorul

Poţi organiza un picnic relaxat, fără prea multe elemente de decor, mai ales dacă este vorba despre o întâlnire cu prietenii sau un date cu partenerul/a. În acest caz, vei avea nevoie doar de o pătură, poate câteva perne şi un coş sau o ladă frigorifică cu mâncare şi băutură.

Pentru locaţiile unde nu există copaci, umbrele sau zone umbroase, este o idee bună să iei cu tine o umbrelă de plajă, ca să ai parte de un strop de răcoare, indiferent de cât de cald se face afară.

În cazul în care organizezi picnicul pentru a celebra un eveniment, precum o aniversare sau un baby shower, e o idee bună să alegi şi câteva elemente de decor. Poţi opta pentru farfurii colorate, flori proaspete sau pahare de carton cu mesaje amuzante.

Verifică prognoza meteo

Primăvara şi vara sunt cele mai potrivite anotimpuri pentru un picnic reuşit. Este o idee bună să verifici prognoza meteo cu câteva zile înainte de picnic. Zilele senine, fără vânt sunt perfecte pentru un eveniment reuşit.

Dacă organizezi un astfel de eveniment primăvara, mijlocul zilei este alegerea ideală, deoarece atunci se înregistrează temperaturile maxime. Seară sau dimineaţă devreme este posibil să fie răcoare.

Dacă organizezi picnicul vară, mijlocul zilei este posibil să nu reprezinte cea mai bună alegere, mai ales în zilele foarte călduroase. Orientează-te mai bine către un picnic de seară sau chiar nocturn.

Stabileşte meniul

Cele mai potrivite preparate pentru un picnic sunt cele pe care le poţi mânca fără tacâmuri şi fără să te murdăreşti prea tare. Mai exact, finger food este o idee excelentă. Pregăteşte sandwichuri, platouri cu fructe, legume şi/sau brânzeturi, mini burgeri, tacos sau chipsuri de legume.

La desert, poţi să prepari acasă plăcinte, tarte sau pandişpane. Dacă vrei să găteşti uşor, foloseşte un robot de bucătărie care să îţi uşureze muncă. Cu ajutorul robotului de bucătărie vei pregăti o mulţime de prăjituri cât ai clipi. Mai mult, robotul de bucătărie este util şi pentru alte tipuri de preparate, precum salatele sau supele.

Foloseşte o geantă frigorifică

Dacă vremea o impune, foloseşte o geantă frigorifică ca să păstrezi băuturile şi mâncarea la o temperatură optimă. Găseşti lăzi frigorifice de dimensiuni diverse, fie online, fie-n magazinele de specialitate, astfel încât să îţi fie uşor să alegi un model potrivit pentru nevoile tale. Poţi păstra în geanta frigorifică atât mâncare, cât şi băuturi, de la apă şi până la vinuri sau cocktailuri.

Pentru un picnic de nota 10, începe prin a alege o locaţie potrivită. Vestea minunată este că ai o mulţime de variante din care să alegi. Mai apoi, verifica prognoza meteo, stabileşte un meniu simplu şi nu uita să foloseşti o geantă frigorifică dacă afară este foarte cald. Dacă decizi să găteşti acasă, uşurează-ţi muncă cu ajutorul aparatelor potrivite, precum robotul de bucătărie sau air-fryerul.