5 pași pentru a salva un telefon căzut în apă

telefon
Foto: DariuszSankowski / pixabay.com

Vă propunem un ghid destul de simplu, cu ajutorul căruia veți avea mari șanse să salvați un telefon căzut în apă și să vă bucurați în continuare de el. 

1. Scoate cât mai repede telefonul din apă. Dacă e încă aprins când l-ai scos, oprește-l cât poți de repede.

2. Scoate din el bateria (dacă nu are baterie încorporată), cartela / cartelele SIM si, eventual, cardul de memorie.

3. Cu ajutorul prosoapelor de hârtie îndepărtează apa de pe suprafața telefonului mobil. Insistă în spațiul din care ai scos bateria, dar fără a apăsa prea tare!

4. Desigur, apa a intrat în aparat și în zone în care nu ai acces cu prosoapele de hârtie. Pentru a o scoate, folosește un aspirator! Unii folosesc uscătorul de păr, însă este o mare greșeală. Acesta din urma nu va face altceva decât să împingă apa mai adânc în aparat. Așadar, folosește aspiratorul timp de circa 10-15 minute pentru a facilita eliminarea apei din interiorul aparatului. Nu lipi furtunul aspiratorului de aparat. Păstrează mereu o distanță de 7-10 centimetri între capătul furtunului de aspirare și suprafața telefonului mobil.

5. Pune apoi telefonul într-o cutie / pungă cu orez sau cereale uscate. Ai grijă ca telefonul să fie îngropat complet în orez / cereale, iar acestea vor extrage umezeala în exces. Sfatul celor care au încercat această metodă e să lași telefonul în orez timp de 2-3 zile. Nu încerca să aprinzi telefonul în acest timp, deoarece riști să îl arzi în timpultestelor, din cauza umezelii prezente încă pe circuite.

Foto: DariuszSankowski / pixabay.com

Dacă articolul a fost util, nu uitați să îl distribuiți și prietenilor. Dacă vă plac astfel de ghiduri, puteți să dați Like paginii noastre de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.