Suntem primii, dar asta nu e o veste bună. Bucureștiul, orașul cu cel mai aglomerat trafic din Europa

bucuresti
București este orașul cu cel mai congestionat trafic din Europa. Foto: Captură YouTube

Traficul rutier din București este cel mai congestionat din Europa, susțin datele culese de o aplicație de navigație.

Potrivit informațiilor publicate de TomTom, după o analiză care a durat 9 ani, Bucureștiul a primit un scor de 50%, cel mai mare din topul european. Capitala României a înregistrat și una dintre cele mai consistente creșteri ale indicelui de aglomerație, care este cu 7 puncte mai mare decât anul trecut.

Planul urbanistic al Bucureștiului nu a fost conceput pentru un număr atât de mare de mașini, iar acest lucru se vede în fiecare dimineață, când ambuteiaje uriașe se formează pe toate arterele principale are orașului.

Dacă în București situația se înrăutățește de la an la an, Moscova, de exemplu, care a primit un rating de 44%, încearcă să își rezolve problemele. TomTom i-a acordat premiul pentru parcare, după ce noile inițiative din domeniul transportului implementate în capitala Federației Ruse au dus la scăderea timpului necesar pentru găsirea unui loc de parcare cu 65 la sută.

Pe locul 3 în topul orașelor europene cu cel mai aglomerat trafic este un alt mare oraș din Rusia: Sankt Petersburg.

Iată clasamentul complet realizat de TomTom. Orașele cu cel mai aglomerat trafic din Europa.

1. București
2. Moscova
3. Sankt Petersburg
4. Londra
5. Marsilia
6. Roma
7. Paris
8. Bruxelles
9. Manchester
10. Atena
11. Varșovia
12. Koln
13. Napoli

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.