Studiu INS. Ce fac românii pe internet

Un studiu realizat de Institutul Național de Statistică arată că mai bine de o treime din români au navigat pe internet în 2014.

Cei mai mulți, 70,3%, au intrat pe net pentru a citi site-uri de știri și bloguri. 65,7% au căutat informații despre diverse bunuri pe care doreau să le cumpere sau s-au interesat de servicii de care aveau nevoie.

De asemenea, 45,5% au intrat pe internet pentru jocuri online, pentru a descărca jocuri, imagini, filme sau muzică. Cei de la INS mai spun și că printre cele mai frecvente scopuri pentru care a fost accesat Internetul în ultimele 3 luni din anul 2014 se află cele legate de comunicare, în special corespondenţa prin e-mail (78,6% din persoanele care au utilizat Internetul în ultimele 3 luni), dar şi participarea la reţele de socializare (67%).

Dacă cea mai mare proporție de salariați, 75%, este interesată de accesul la informații pe internet, șomerii (77%) folosesc interenetul pentru a comunica prin e-mail sau la căutarea de bunuri și servicii.

De asemenea, pensionarii care au acces la internet se uită pe site-urile de știri, iar elevii, în proporție de 86,6% comunică pe rețelele de socializare.

La sfârșitul anului trecut, 9,4 milioane de români erau utilizatori de internet.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reduceri eMAG. A doua zi de campanie cu prețuri șoc
Mari reduceri la monitoare, sisteme desktop PC și laptopuri, la eMAG
Locuri de muncă în vânzări, în Germania și Austria. Contract legal, încheiat direct cu angajatorul
Locuri de muncă în fabrici din Germania și Olanda. Salariile ajung la 2.700 de euro

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.