Spargere la școală. 2 tineri au furat 71 de tablete

Foto: Captură Digi 24

Doi tineri au dat o spargere la o școală din București și au furat 71 de tablete în valoare de peste 100.000 de lei (circa 20.000 de euro), anunță Poliția Capitalei într-un comunicat de presă.

Cei 2 hoți, în vârstă de 18, respectiv 21 de ani, au fost găsiți de Poliție. Ei au fost aduși la audieri la data de 31 iulie, de către poliţistii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secția 16 Poliție.

La data menționată, poliţiștii din cadrul Secţiei 16 Poliție au fost sesizați că, în perioada 22-23 iulie 2023, din interiorul unei școli din Sectorul 4 au fost sustrase 71 de tablete.

În urma investigațiilor, polițiștii au stabilit că fapta ar fi fost săvârșită de către un tânăr în vârstă de 18 ani, care ar fi fost ajutat de către un alt bărbat, în vârstă de 21 de ani.

Poliția a recuperat până acum 12 tablete din cele 71 de dispozitive sustrase. Autoritățile au deschis un dosar penal de furt calificat, prejudiciul fiind de peste 100.000 de lei.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.