Spanac contaminat cu virusul hepatitei A, într-un mare lanț de supermarketuri din România

Foto: PublicDomainPictures / pixabay.com

Virusul hepatitei A a fost detectat într-un sortiment de spanac vândut în supermarketurile Profi.

„Vă informăm că am inițiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la client a produsului SPANAC PUNGĂ 500g, furnizor KREPSIS AVANTAJ SRL, lot ROMÂNIA 845 ca urmare a contaminării produsului cu virusul hepatitei A.

Se recomandă persoanelor care dețin produsului descris mai sus să nu-l consume, ci să-l distrugă sau să-l returneze la magazin, urmând să primească în schimb contravaloarea lui”, se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Spanacul respectiv a fost retras din 32 de magazine Profi din București și din județele Covasna, Buzău, Brăila, Tulcea, Brașov, Dâmbovița, Ialomița, Prahova, Constanța, Galați și Ilfov.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.