SONDAJ. Cu mazăre sau fără? Pui ori vită? Cum fac românii salata de boeuf

salata boeuf
Foto: Captură YouTube Antonela M Romania

Un sondaj arată că 6 din 10 români pun mazăre în salata boeuf. Dintre cei care preferă salata de boeuf cu carne, 70% fac salata boeuf cu pui, iar 30% cu carne de vită.

Sondajul de opinie a fost realizat în perioada 15 noiembrie – 10 decembrie pe un esantion de 2.874 de persoane care au accesat site-ul TeMananc.ro.

Rezultatele arată că 71% dintre români mănâncă salată de boeuf la cele mai importante 3 sărbători: de Paște, de Crăciun și de Revelion.

64% dintre români pun mazăre în salata boeuf. Pe regiuni, peste 80% din românii din Buvovina, Marmureș și Transilvania pun mazăre în salata de boeuf, în vreme ce în București 65% nu pun mazăre, iar în Muntenia 51% nu pun mazăre.

70% preferă salata de boeuf cu pui și 30% aleg carnea de vită. În Bucovina, peste 90% dintre respondenți gătesc cu pui în loc de vită, în timp ce în Banat doar 53% folosesc carne de pui.

54% au spus că petrec mai puțin de 2 minute pentru ornatul salatei, în timp ce 33% alocă mai mult de 15 minute acestei etape, făcând din ornatul salatei boeuf „o operă de artă”.

92% dintre participanții la sondajul de opinie au spus că fac salata de boeuf cu maioneză de casă, nu cu maioneză din comerț.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.