Un sondaj arată că 6 din 10 români pun mazăre în salata boeuf. Dintre cei care preferă salata de boeuf cu carne, 70% fac salata boeuf cu pui, iar 30% cu carne de vită.
Sondajul de opinie a fost realizat în perioada 15 noiembrie – 10 decembrie pe un esantion de 2.874 de persoane care au accesat site-ul TeMananc.ro.
Rezultatele arată că 71% dintre români mănâncă salată de boeuf la cele mai importante 3 sărbători: de Paște, de Crăciun și de Revelion.
64% dintre români pun mazăre în salata boeuf. Pe regiuni, peste 80% din românii din Buvovina, Marmureș și Transilvania pun mazăre în salata de boeuf, în vreme ce în București 65% nu pun mazăre, iar în Muntenia 51% nu pun mazăre.
70% preferă salata de boeuf cu pui și 30% aleg carnea de vită. În Bucovina, peste 90% dintre respondenți gătesc cu pui în loc de vită, în timp ce în Banat doar 53% folosesc carne de pui.
54% au spus că petrec mai puțin de 2 minute pentru ornatul salatei, în timp ce 33% alocă mai mult de 15 minute acestei etape, făcând din ornatul salatei boeuf „o operă de artă”.
92% dintre participanții la sondajul de opinie au spus că fac salata de boeuf cu maioneză de casă, nu cu maioneză din comerț.
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: