Șofer român amendat în Germania, urmărit de autoritățile germane. Cazul a ajuns într-o instanță din România

FOTO: bobtheskate/Pixabay.com
FOTO: bobtheskate/Pixabay.com

Un bărbat din județul Galați a fost amendat de autoritățile germane pentru că nu a respectat normele rutiere din această țară, inclusiv pentru depășirea vitezei legale. Deoarece nu a plătit amenda, statul german a apelat la justiția din România, care l-a obligat pe șofer să plătească amenda, relatează adevărul.ro.

Judecătoria Târgu Bujor a hotărât în data de 29 februarie că bărbatul din satul Stoicani, comuna Foltești, trebuie să plătească amenda de 200 de euro, precum și cheltuieli administrative de 28,50 de euro către statul german. Decizia nu este definitivă.

Șoferul român a fost amendat de autoritățile din Germania în iunie 2023 pentru mai multe nereguli. Mai exact, el a depășit viteza maximă admisă în afara localității cu 32 km/h, și nu a respectat reglementările privind orele de conducere și perioadele de odihnă, mai notează sursa citată.

Pe 27 decembrie 2023, autoritățile germane au depus o cerere la Judecătoria Târgu Bujor prin care cereau recunoașterea sancțiunii aplicate de autoritățile germane prin Biroul Central de Amenzi Contravenționale.

Potrivit legii privind cooperarea judiciară internațională în materie penală, „autoritățile judiciare române de executare recunosc o hotărâre fără alte formalități și iau imediat toate măsurile necesare pentru executarea acesteia”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.