Se schimbă vremea. Ce ne așteaptă la început de octombrie

Meteorologii anunță că sfârșitul lunii septembrie va fi cu vreme rece și mohorâtă în cea mai mare parte a țării, însă spre sfârșitul săptămânii, vremea se va schimba, ploile se răresc și soarele va fi tot mai prezent.

De exemplu, sâmbătă, vor fi temperaturi de peste 20 de grade în toată țara. Însă, meteorologii atenționează că în timpul nopții temperaturile vor scădea în unele zone până aproape de îngheț, mai ales în depresiuni, unde vor fi condiții de brumă.

De asemenea, în octombrie va fi mai cald decât în mod normal în sud-est şi local în sudul şi vestul teritoriului, iar în restul regiunilor temperaturile medii lunare se vor încadra în normalul perioadei.

Cât priveşte precipitaţiile, acestea vor prezenţa valori apropiate de mediile multianuale în majoritatea regiunilor, iar în centrul, nordul şi local în vestul ţării acestea vor avea o tendinţa de excedent.

La munte, vremea se va încălzi treptat, iar în perioada 3 – 6 octombrie vor fi maxime termice cuprinse, în medie, între 11 şi 13 grade. Temperaturile diurne vor scădea uşor, menţinându-se la medii de 10…11 grade, normale pentru prima decadă a lunii octombrie.

O vreme în general frumoasă, cu ploi slabe doar în unele zile, va fi și între 6 și 11 octombrie.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Povestea lacului-fantomă al României. E mare cât un oraș, dar există doar pe hartă
Prima stație din România în care se așteaptă autobuzul pe canapea, ca acasă
Reduceri eMAG televizoare. Prețuri și cu 1.000 de lei mai mici
Locuri de muncă în construcții pentru români

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.