Se pregătesc măsuri dure împotriva celor care conduc beți

Un grup de parlamentari vrea să schimbe drastic Codul Rutier astfel încât cei care urcă beți la volan să rămână cu permisul de conducere suspendat pe viață.

Potrivit proiectului de lege, la prima abatere, permisul se va reține pentru o perioadă cuprinsă între doi și cinci ani, în funcție de nivelul alcoolemiei, iar a doua oară șoferul își pierde devinitiv dreptul de a conduce.

„Este oportun un astfel de proiect. Nu ştiu dacă ar trebui pe viaţă suspendat permisul de conducere, dar cel puţin cei ce se urcă băuţi la volan şi pun în pericol viaţa oamenilor trebuie să nu mai conducă o perioadă mai îndelungată de timp. Din punctul meu de vedere, cam zece ani ar fi perioada în care şoferii prinşi cu alcool la volan, în recidivă, ar trebui să nu mai aibă acest drept.

În SUA, conducătorii prinşi cu alcool au dreptul de a conduce suspendat timp de cinci ani. Dacă recidivează în perioada de probă, aşa cum au ei, atunci permisul este suspendat pe viaţă”, a declarat preşedintele Comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputaţilor, Mihai Lupu, pentru Cuget Liber .

Proiectul de lege mai precizează și că amenzile pentru aceste încălcări ale legii vor fi între 5.000 și 15.000 de lei.

„Nu este normal ca cei care nu se pot lăsa de băutură să aibă dreptul de a conduce. Aceşti indivizi sunt pericol public, omoară oameni sau distrug alte bunuri. Trebuie spus stop acestor inconştienţi. Sancţiunile de acum din lege sunt lejere pentru beţivii care conduc maşini pe drumuri publice. Nu există scuze pentru faptul că ai condus băut. Asta e inconştienţă şi nesimţire, trebuie sancţionată”, precizează Petru Movilă, unul dintre iniţiatorii legii, pe blogul său.

https://greatnews.ro/examinarea-pentru-permisul-auto-s-ar-putea-schimba-vor-fi-patru-probe/

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.