Se deschide un nou complex balnear în România. Lista completă a tarifelor

complex balnear ocna mureș
Foto: adevărul.ro

Noul complex balnear al orașului Ocna Mureș se deschide la începutul lunii mai, odată cu începutul sezonului estival în România, anunță „Adevărul”.

Investiția în noua bază de tratament și agrement este de 8 milioane de euro, bani alocați de Consiliul Județean Alba și Consiliul Local Ocna Mureș.

Baza de tratament are o suprafață totală de 6.400 de metri pătrați și cuprinde facilități precum: bazine interioare și exterioare cu apă sărată și dulce, zonă de fitness, centru de recuperare medicală unde pot fi realizate până la 700 de proceduri pe zi, cabinete medicale și vestiare.

complex balnear ocna mureș
Foto: alba24.ro

La baza de tratament se pot face băi galvanice sau împachetări cu parafină şi cu nămol.

Un bilet pentru o zi pentru un adult costă 60 de lei, de luni până vineri, respectiv 70 de lei pentru zilele de sâmbătă și duminică.

complex balnear ocna mureș
Foto: adevărul.ro

Copiii cu vârsta între 7 și 14 ani vor plăti 35 de lei/zi, iar cei mai mici de 7 ani vor avea intrarea gratuită.

Există și tarife pentru un interval de 1-4 ore, respectiv 45 de lei pentru adulți și 25 de lei pentru copii. Depășirea celor 4 ore se va taxa suplimentar, astfel: primele 20 de minute – 3 lei, peste 20 de minute, câte 10 lei la fiecare 30 de minute.

Tarifele abonamentelor vor fi de 50 de lei/zi pentru adulți, respectiv 25 de lei/zi la copii, perioada minimă de abonament fiind de 7 zile. Abonamentele de până la 20 de zile vor fi valabile maximum 45 de zile de la data emiterii, iar cele de peste 20 de zile vor avea o valabilitate de 90 de zile.

Tarifele pentru serviciile medicale sunt cuprinse între 5 lei și 200 de lei. Un EKG va fi taxat cu 10 lei, iar un referat medical va costa 100 de lei. Ședințele de kinetoterapie vor costa 50 de lei și vor avea o durată de 20-30 de minute. Serviciul de ‘kinesio taping’ va fi taxat cu 30 de lei.

Baza de tratament va avea contract cu Casa de Pensii și, cel mai probabil, și cu Casa de Asigurări de Sănătate, astfel încât asigurații vor putea beneficia de gratuitate.

tarife complex balnear ocna mureș
Sursa: Ioan Pușcaș (Facebook)

tarife complex balnear ocna mureș
Sursa: Ioan Pușcaș (Facebook)
tarife complex balnear ocna mureș
Sursa: Ioan Pușcaș (Facebook)
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.