Tăriceanu lovește în electoratul PSD: Nu-i mai ținem acasă, să se ducă la muncă!

călin popescu tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu FOTO: guv.ro

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, vine cu propunerea de a elimina venitul minim garanta și cere păstrarea cotei de impozitare cu 16% și nu scăderea la 10%, așa cum e propunerea PSD.

„Trebuie să renunțăm complet la venitul minim garantat care este o invitație la nemuncă, mai ales în contextul în care, în România, în momentul de față, este criză de forță de muncă, sunt societăți comerciale, întreprinzători care merg să aducă forță de muncă din țările vecine.

Nu putem (…) să îi lăsăm pe unii să stea acasă pe venitul minim garantat, în loc să se ducă la muncă. Eu cred că și din punct de vedere, dacă vreți, al demnității individuale a fiecăruia, e preferabil să câștigi un ban muncit decât să stăm cu mâna întinsă să primești un ajutor de la stat”, a declarat președintele Senatului, la Parlament.

Potrivit unei statistici a Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială, aproape 249.000 de persoane beneficiază de venitul minim garantat.  Potrivit jurnaliștilor de la Hotnews.ro, cei mai mulți beneficiari ai venitului minim garantat sunt în județe în care PSD a câștigat alegerile cu o majoritate consistentă. Este vorba despre județele Teleorman, Buzău, Mehedinți, Vaslui și Dolj.

Cum se culculează venitul minim garantat? Potrivit metodologiei, nivelul lunar al venitului minim garantat se raportează la indicatorul social de referință (ISR).

Potrivit Hotnews.ro, începând cu data de 1 ianuarie 2017, acest nivel este de: 141.5 lei pentru o persoană singură, 225 lei pentru familiile formate din 2 persoane = 225 lei; 357 lei pentru familiile formate din 3 persoane, 433.5 lei pentru familiile formate din 4 persoane, 527 lei pentru familiile formate din 5 persoane și câte 36.5 lei pentru fiecare altă persoană peste numărul de 5 persoane = 36,5 lei.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.