Schimbări importante pentru RCA. Polița va putea fi suspendată o perioadă și se acceptă plata în rate

FOTO: PublicDomainPictures/Pixabay.com
FOTO: PublicDomainPictures/Pixabay.com

Asigurările obligatorii RCA vor suferi câteva modificări. Una dintre ele se referă la faptul că se acceptă și franșiză, care înseamnă că asigurarea e mai ieftină. Mai exact, șoferul se angajează să plătească o parte din reparație, în caz de accident.

Polița RCA se va putea suspenda. Dacă cineva folosește doar sezonier masina, va putea cere firmei de asigurare să suspende polița, cu 5 zile înainte. Se poate pentru cel puțin o lună, iar perioada maximă nu poate fi mai mare decât perioada rămasă din poliță.

Pe de altă parte, firmele de asigurare vor fi obligate să accepte plata în rate, chiar și lunare, nu doar trimestriale sau semestriale.

Se anunță și modificări în ceea ce privește reparațiile în regie proprie.

„Ceea ce ne dorim și ceea ce vrem să introducem ca regulă este ca în cazul în care vehiculul are avarii majore sau considerate periculoase pentru a reintra în trafic, așa cum ele sunt definite prin legislația aferentă inspecției tehnice periodice, totuși să nu fie făcută plata acelei despăgubiri fără prezentarea, la asigurătorul ce face plata, a unor documente prin care să ateste efectuarea reparației.

Știm foarte bine că e un grad destul de mare,o pondere mare a mașinilor neconforme care sunt în trafic”, a explicat vicepreședintele ASF, Sorin Mititelu, potrivit Știrile ProTV.