Săptămâna viitoare va fi o nouă minivacanță

FOTO: summer_kwak/Pixabay.com
FOTO: summer_kwak/Pixabay.com

Guvernul a decis să facă o punte între 1 iunie, Ziua Copilului și Rusalii, care vor fi pe 4 și 5 iunie. Astfel, în perioada 1-5 iunie 2023, va fi liber.

De altfel, în luna decembrie a anului trecut, Guvernul a decis ca ziua de 2 iunie, vineri, să fie zi liberă pentru profesori și salariații din instituțiile și autoritățile publice, având în vedere că aceasta se situează între zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, potrivit Codului Muncii, și zilele de repaus săptămânal.

Anul acesta vor mai fi zile libere legale pe 15 august, cu ocazia sărbătoarei Adormirea Maicii Domnului, pe 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, pe 1 Decembrie, Ziua Națională a României și de Crăciun, pe 25 și 26 decembrie.

Potrivit prevederilor legale în vigoare, angajaţii care sunt nevoiţi să lucreze inclusiv în zilele considerate libere, vor primi în plus la salariu, adică ziua lucrată va fi plătită dublu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.