Sancțiune dură pentru Salt Bae de la FIFA, după ce s-a pozat pe teren cu Messi și cupa

FOTO: Nusr_et/Instagram
FOTO: Nusr_et/Instagram

Bucătarul Nusret Gokce, cunoscut ca Salt Bae, proprietar al unui lanț de restaurante de lux, ar putea fi interzis la toate evenimentele fotbalistice organizate de FIFA. Acesta i-a deranjat pe șefii forului internațional după ce, la finalul meciului dintre Argentina și Franța, a intrat pe teren pentru a se poza cu Lionel Messi și chiar cu trofeul.

„După ce a studiat cazul, FIFA este pe cale să stabilească în ce manieră anumiţi oameni au avut acces fără permisiune pe teren după ceremonia de închidere de pe stadionul Lusail pe 18 decembrie. Măsurile vor fi luate în plan intern”, a anunțat FIFA.

În comunicatul emis, FIFA sugerează clar că Nusret Gokce nu a avut permisiunea de a participa la festivitate și că el a pătruns, pur și simplu, cu forța pe suprafața de joc.

Pe lângă faptul că a intrat pe teren după finala Cupei Mondiale 2022 fără să aibă acces, Salt Bae nu a fost împiedicat nici de forțele de ordine să-și facă „de cap” printre vedete. El i-a agasat pe fotbaliștii Argentinei, de care a tras la propriu, pentru a-și face poze cu ei sau cu trofeul Cupei Mondiale.

Campionatul de fotbal din Statele Unite ale Americii, MLS, a decis deja să-l interzică la finala US Open Cup din 2023.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.