Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

FOTO: summer_kwak/Pixabay.com
FOTO: summer_kwak/Pixabay.com

Meteorologii anunță că temperaturile vor fi cele normale în următoarele două săptămâni, iar în iunie va fi mai cald decât de obicei.

Săptămâna 20 – 27 mai. Temperatura medie a aerului se va situa în jurul celei specifice pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă în regiunile sud-estice, în timp ce în restul teritoriului regimul pluviometric va fi excedentar mai ales în jumătatea de vest.

Săptămâna 27 mai – 3 iunie. Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de mediile multianuale în toată țara. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă în majoritatea regiunilor.

Săptămâna 3 – 10 iunie. Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste normele climatologice ale perioadei la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval în majoritatea regiunilor.

Săpătmâna 10 – 17 iunie. Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele multianuale în regiunile sudice și estice și vor fi apropiate de normele climatologice ale perioadei în rest. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar îndeosebi în sudul și sudestul teritoriului și apropiat de cel specific pentru această perioadă în restul țării.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.