Cristian Tudor Popescu, despre situația în care se află Simona Halep: „Îi cedează mușchii, umărul, articulațiile”

Simona Halep FOTO: Tabercil/Wikimedia Commons
Simona Halep FOTO: Tabercil/Wikimedia Commons

Simona Halep a revenit pe zgură, în Franța, Trophée Clarins, însă meciul s-a încheiat cu o nouă accidentare, la genunchi. Cristian Tudor Popescu spune că Simona Halep nu se află într-o stare fizică prea bună.

„Am fost surprins neplăcut, pentru că mi-am imaginat că Simona s-a antrenat în perioada în care a fost suspendată. Mi-am imaginat că-și va menține condiția fizică generală, adică rezistența în timp și articulațiile, mușchii,” a declarat Cristian Tudor Popescu pentru gsp.ro. El a adăugat că, deși Halep a continuat să-și păstreze calitatea loviturilor, fragilitatea fizică a acesteia a devenit evidentă, cu accidentări la umăr și articulații care i-au afectat performanța.

Gazetarul și-a exprimat dezamăgirea față de modul în care Simona și-a gestionat perioada de suspendare, sugerând că pregătirea fizică ar fi fost neglijată. Aceasta este o concluzie tristă pentru fanii sportivei, care așteptau o revenire triumfală pe teren.

Revenirea problematică a Simonei Halep în circuit ridică întrebări serioase despre viitorul său în tenisul de performanță, în contextul în care accidentările continue amenință să-i limiteze participarea la competiții majore.

„Simona lovește așa cum o știm. Are reverul în continuare, este foarte bun, e lovitura ei de paradă. Dă și cu dreapta bine… În schimb, iată că e al doilea meci în care-i cedează «carcasa», îi cedează mușchii, umărul, articulațiile. Mă surprinde acest lucru. Nu pot decât să trag concluzia că ea nu s-a antrenat din punct de vedere fizic așa cum am crezut eu. Asta este situația”, a afirmat Cristian Tudor Popescu.

„Și-n meciul acesta, de la Trophée Clarins, ea n-a jucat rău. Adversara respectivă, #123 mondial, nu era chiar oricine! A jucat bine. Iar Simona a făcut față, dar s-a întâmplat ca-n meciul cu Badosa, de la Miami. Cam atât rezistă, un set și jumătate, după care cedează ceva. Acolo a cedat umărul… Acum a cedat genunchiul. În acest moment, se află într-o stare foarte dificil de rezolvat. De ce? Pentru că ea are nevoie să joace acum turnee, pe puncte. N-are ce să mai facă cu antrenamentul. Nu e de ajuns, trebuie să joace pe puncte. Dar dacă joacă pe puncte mai repede decât e cazul după această accidentare la genunchi, e un punct vulnerabil”, crede gazetarul.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.