S-a prăbușit un avion cu 72 de oameni la bord. „Pilotul a făcut tot posibilul ca să nu lovească zone populate”

avion prăbușit nepal
Foto: Captură YouTube

Zeci de oameni au murit după ce un avion cu 72 de persoane la bord s-a prăbușit în apropiere de un aeroport din centrul Nepalului, relatează BBC.

Avionul aparținea companiei aeriene Yeti Airlines și zbura de la capitala Kathmandu spre Pokhara, o destinație populară printre turiști. Aeronava s-a prăbușit la circa un kilometru și jumătate de aeroport.

Videoclipurile postate pe rețelele de socializare arată că avionul zbura pe deasupra unei zone populate înainte de a începe să se încline periculos de mult într-o parte.

Deocamdată, numărul victimelor nu este cunoscut. Un oficial a declarat că au murit 62 de persoane, în timp ce altul a spus că până acum au fost găsite 29 de morți.

Se pare că unii dintre pasageri au supraviețuit și au fost duși de urgență la spital, însă se află în stare critică.

În avion se aflau 68 de pasageri (dintre care 15 erau străini) și 4 membri ai echipajului.

„Pilotul a făcut tot posibilul ca să nu lovească zone populate sau vreo clădire. Era un mic spațiu gol chiar lângă râul Seti, iar avionul a lovit pământul chiar în acel loc”, a declarat Deevta Kal, o martoră a accidentului.

„Avionul s-a rupt în bucăți”, a declarat un purtător de cuvânt al armatei pentru Reuters.

În Nepal au avut loc de-a lungul timpului mai multe tragedii aviatice. În mai 2022 un avion al Tara Air s-a prăbușit în nordul țării, iar 22 de oameni au murit.

În 2018, 51 de persoane au murit după ce un avion al US-Bangla ce zbura de la Dhaka (Bangladesh) spre Kathmandu a luat foc la aterizare.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.